Omenaruusuleivokset ovat joka paikassa tällä hetkellä, ja kerran minäkin teen mitä muut tekee, mutta omalla versiollani. Olen työstänyt gluteenitonta sekä maidotonta kanelipulla reseptiä ja nyt ajattelin että niitä voisi hyvin yhdistää ja tehdä omenaruusu-kanelipullaa. Ja hyviä niistä tuli!
15 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
Mittaa hiiva ja vesi isoon kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut kokonaan veteen.
1 muna
70 g ruokosokeria
1,5 rkl rouhittua kardemummaa
Lisää muna, sokeri ja mauste veteen ja sekoita hyvin.
½ Tl suolaa
125 g täysjyvä riisijauhoa
30 g perunajauhoa
175 g tattarijauhoa
20 g psyllium jauhetta
Mittaa kuiva-ainekset erilliseen kulhoon.
Siivilöi jauhoseos nesteeseen ja sekoita yhteen.
100 g kookosöljyä
Sulata öljy, jos tarvetta, ja sekoita taikinaan kunnes taikina on tasainen massa.
Peitä kulho kelmulla ja anna seistä 1,5 tuntia.
5-6 punaisia omenia
Puolita omenat ja poista keskiosa.
Leikkaa omenapuolikkaat ohuiksi siivuiksi, aloita ylhäältä.
1/2 sitruuna
1 dl vettä
Laita omenasiivut kulhoon ja lisää vesi ja sitruunamehu.
Höyrytä omenasiivut noin 2 minuuttia, tai kunnes omena on pehmentynyt, ja laita sivuun jäähtymään.
Riisijauhoa
Aseta puolet taikinasta hyvin jauhotuelle alustalla ja pyöritä taikina jauhoissa, kunnes ei ole enää tahmea.
Kauli taikina suorakulmaiseen muotoon, noin 30×50 cm, ja leikkaa siitä 5 cm leveitä raitoja.
3 rkl kanelia
100 g ruokosokeria
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja levitä puolikas seos taikinaraitojen päälle.
Aseta omenansiivut ensimmäisen taikinaraidan päälle, leikattu reuna asettuu raidan keskelle, siivut ovat aina puoleksi päällekkäin.
Kääri ruusut aloittamalla siitä mihin asetit viimeisen omenasiivun ja aseta omenaruusut pieniin paperisiin tartalettivuokiin.
(Tämä lyhyt video tiphero.com sivuilla näyttää miten saat hienoja omenaruusuja.)
Lämmitä uuni 225° C asteeseen.
Toista sama prosessi toisen taikinapuolikkaalla.
Paista kaneliomenaruusut 20-30 minuuttia kuumassa uunissa alimmaisella tasolla.
Tomusokeri
Ripottele tomusokeria omenaruusujen päälle ennen tarjoilua.