Juhla kuin juhla, nämä gluteenittomat juustopiiraat sopivat mainiosti jokaisen juhlan tarjoilupöytään, oliko sitten kyseessä brunssi, lounas, kahvikutsut, illallinen tai myöhäinen napostelu. Ja nämä maistuu kaikille!
(14-15 kpl)
150 g tattarijauhoa
50 g kaurajauhoa
½ tl suolaa
1 tl psylliumia
Mittaa kuiva-aineet kulhoon.
100 g kylmää voita
Leikkaa voi kuutioihin ja lisää jauhojen joukkoon.
Hieroa voi ja jauho sormillasi kunnes saat leipämurusia muistuttavaa seosta.
1 dl kylmää vettä
Lisää vesi muruihin, sekoita massa kevyesti lusikalla ja painele sitten taikina yhteen.
Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
100 g Emmental juustoa
200 g Tilsit tyyppistä juustoa, esim. Arlan Herritage juusto Havarti
Raasta juustot kulhoon.
4 munaa
noin 2 dl kermaa
Rikkoa munat mittakuppiin ja lisää kermaa kunnes nestettä on 4 dl.
¼ tl muskotti jauhetta
½ tl suolaa
pippuria
Lisää mausteet munakermaan ja sekoita hyvin.
Sivele öljyä pieniin piirakka vuokiin (10 cm)
Ota taikina jääkaapista ja kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 2-3 mm ohueksi.
Leikkaa ympyröitä (11 cm) taikinasta ja painele taikina vuokiin, leikkaa ylimääräinen taikina pois.
Jaa juustoraaste tasaisesti piirakkavuokiin.
Kaada munakerma seos juuston päälle ja sekoita kevyesti pienellä lusikalla piiraiden täytteet keskenään.
7 kirsikka tai mini luumutomaatteja
Puolita tomaatit ja aseta piiraan keskelle.
Kuivattuja yrttejä
Ripottele vähän yrttejä tomaattien päälle.
Paista piiraat 200 °C lämpimässä uunissa uunin alatasolla 25 minuuttia, tai kunnes kullanruskeita.
Tarjoa kuumana tai kylmänä esimerkiksi villiyrtti salaatin kanssa.