Pizza on myös yksi ruoka, joka on oltava maultaan ja koostumukseltaan juuri oikein. Minun pizza pitää olla ohutpohjainen, maukas ja rapeankuorinen, aivan kuten ne upeat kiviuunipizzat, joista en voi enää nauttia. Jos myös tykkäät rapeasta pizzapohjasta, tykkäät varmasti myös tästä reseptistä.
Pizzataikina
15 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
Mittaa hiiva ja vesi isoon kulhoon ja sekoita hyvin yhteen.
2 rkl oliiviöljyä
Lisää öljy hiivaveteen.
100 g täysjyväriisijauhoa*
10 g perunakuitua (Pofiber)
150 g tattarijauhoa*
50 g Maizena
10 g psylliumjauhetta
1 tl suolaa
Siivilöi kuiva-ainekset veteen ja sekoita yhteen kunnes taikina on sileä.
Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikina levätä vähintään 2 tuntia.
Lämmitä uuni 250° asteeseen.
Tattarijauhoa
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niitä tattarijauhoissa, kunnes palaset eivät ole enää tahmeita.
Kauli taikinapalaset hyvin jauhotetulla alustalla ohuiksi pyöreäksi pizzapohjiksi.
Siirrä pizzapohjat leivinpaperilla peitetyille uunipellille.
200 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattuja yrttejä (Italialainen tai arabiata yrttiseos)
Suolaa
Pippuria
Ripaus sokeria (jos tomaattimurska on liian hapan)
Sekoita tomaattimurska ja mausteet yhteen.
Levitä 3-4 ruokalusikallista tomaattikastiketta jokaiselle pizzapohjalle.
100 g kypsää cheddaria
Raasta juusto ja levitä pizzojen päälle.
Nyt voit laittaa suosikkitäytteesi pizzojen päälle. Parhaan lopputuloksen saat jos lisäät kuivat täytteet ennen pizzan paistamista ja mehukkaat täytteet paistamisen jälkeen.
Paista pizzat uunin alimmaisella tasolla 15-20 minuuttia.
Omat suosikkini ovat:
Schwarzwaldin kinkku ja rucola
100 g Schwarzwaldin kinkkua*
Revi kinkkusiivut palasiksi ja levitä juuston päälle.
Paista pizzat 15 minuuttia uunin alimmaisella tasolla.
2 tomaattia
1 buffalo mozzarella
70 g rucola
4 tl pestoa
Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja levitä kuuman pizzan päälle.
Pese rucola ja lisää pizza pizzan päälle.
Revi mozzarellasta pieniä palasia ja levitä niitä rucolan päälle.
Ripottele pestoa pizzalle ja tarjoa.
Pinaatti ja prosciutto
1 sipuli
1 tl voita
Hienonna sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä sulaneessa voissa.
200 g nuoria pinaatinlehtiä
Suolaa
Pippuria
Pese pinaatti ja lisää pannulle, mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pinaatti nopeasti kunnes kaikki pinaatinlehdet ovat tummia.
Nosta pinaatinlehdet pannulta, anna ylimääräisen nesteen valua takaisin pannulle, ja levitä lehdet pizzojen päälle.
Paista pizzat 15 minuuttia uunin alimmaisella tasolla.
100 g prosciutto*
2 tomaattia
1 buffalo mozzarella
Revi prosciutto siivut palasiksi ja levitä pizzojen päälle.
Kuutio tomaatit ja levitä pizzalle.
Revi mozzarellasta pieniä palasia ja levitä niitä pizzojen päälle ja nauti.
* Varmista että käyttämäsi tuotteet ovat 100% gluteenittomia