Kuusenkerkkä jäätelö

gluteenitonmaitomunapähkinätönsoijaton

4 dl kermaa

Kaada kerma kattilaan ja kiehauta.

1 dl hunajaa
4 munan keltuaista

Mittaa hunaja ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa yhteen.
Lisää kuuma kerma ohuena nauhana hunaja-muna sekoitukseen, vatkaa jatkuvasti.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes seos alkaa sakeutua.
Ota pois liedeltä

3 dl kuusenkerkkiä

Lisää kaikki blenderiin.
Blendaa kunnes seos on sileä.
Anna jäätelömassa jäähtyä ja laita muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Käytä jäätelökonetta jäätelön valmisteluun.
Tarjoa jäätelö villiyrteillä ja kukilla, esimerkiksi ketunleipä lehdillä ja kukilla sekä orvokeilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *