Kurpitsapiirakat kuuluu kurpitsasesonkiin. Minä rakastan tätä jenkkiläistä juhlapiirakka ja tarjoan omaa mini versiota yleensä meidän Halloween juhlissa. Kun juhliin valmistaa paljon muutakin ruokaa, tai aika ei vain aina riitä tekemään kaikkea alusta loppuun itse, pidän tätä piirakkareseptiä yksinkertaisena.
24 mini piirakkaa (45 – 50 mm)
175 g tattarijauhoa
60 g tummaa Muskovado sokeria
½ tl psyllium jauhetta
Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
100 g kylmää voita
Paloittele voi ja lisää jauhoihin.
Hieroa voi ja jauho sormillasi kunnes saat leipämurusia muistuttavaa seosta.
1/2 dl kylmää vettä
Lisää vesi muruihin, painele seos lusikalla yhteen.
Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Voitele alumiinivuoat voilla tai öljyllä.
Ota taikina jääkaapista ja jaa 24 osaan.
Tattarijauhoa
Pyörittele taikinapaloista palloja, litistä pallot jauhotetulla alustalla ja painele vuokiin.
Paista 180°C lämpimässä uunissa 10 minuuttia.
440 g (1 tölkki) kurpitsasoseetta
300 g (1 tölkki) maitotiivistettä
2 munaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kanelia
¼ tl suolaa
Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Jaa seos piirakkavuokiin.
Paista kurpitsapiirakat 200°C lämpimässä uunissa 10 minuuttia, alenna lämpö 175°C ja paista kunnes kurpitsaseos on sakeutunut.
Anna piirakoiden jäähtyä.
200 g marsipaania
oranssia elintarvikeväriä
Jaa marsipaani 24 osaan.
Muotoile palasista kurpitsoja ja maalaa oranssilla elintarvikevärillä.
Anna kurpitsojen kuivua.
Koristele piirakat ennen tarjoilua marsipaanikurpitsoilla ja intiaanisokerilla.