Olut-vuokaleipä

gluteenitonmaidotonmunatonpähkinätönsoijaton

Tämä tumma ja makea olutleipä on hyvä gluteeniton vaihtoehto saaristolaisleivälle.

5 dl Kukko tumma gluteeniton olut
10 g hiivaa
100 g tummaa siirappia

sekoita olut, hiiva ja siirappi yhteen

160 g tattarijauhoa
50 g tattarihiutaleita
60 g perunajauhoa
25 g karkeaa psylliumkuorijauhetta
20 g ruusunmarjajauhetta
1,5 tl suolaa

sekoita jauhot ja suola nesteeseen

50 g kurpitsansiemeniä
50 g auringonkukansiemeniä

lisää siemenet taikinaan, sekoita hyvin
kaada taikina öljyttyyn leipävuokaan (noin 1,5 litran vuoka)
anna taikina levätä yksi tunti
paista leipä 180° uunissa 90 minuuttia

0,5 dl tummaa siirappia
1-2 rkl vettä

sekoita siirappi ja vesi
valele lämmin leipä siirappivedellä
anna leivän jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *