(noin 30 kpl)
150g pehmeätä voita
Vatkaa voi.
80 g tomusokeria
1 hyppysellinen suollaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Sekoita voin kanssa kunnes seos on sileä.
200 g tattarijauhoa
30 g perunajauhoa
Lisää massaan ja sekoita kunnes taikina on taas sileä.
Anna taikina levätä hetken viileässä paikassa.
Tattarijauhoa kaulimiseen
Kauli taikina hyvin jauhetulla alustalla 1-2 mm ohueksi.
Leikkaa pyöreitä keksejä ja poista joka toisesta pienellä piparimuotilla keskeltä taikina.
Siirrä keksit leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Paista keksit 200°C lämpimässä uunissa 5 minuuttia. Varo että keksit eivät paistu liikaa, ota heti uunista jos reunat alkaa ruskettua.
Anna keksien jäähtyä kokonaan.
100-150 g Marmeladia (musta- tai punaherukka, tai joku muu haluamasi marmeladi)
Kuumenna marmeladi pienessä kattilassa kunnes se on juokseva.
Levitä marmeladi kaikille kokonaisille kekseille.
Aseta keksi jossa kuviollinen reikä marmeladin päälle.
Tomusokeria
Ripottele tomusokeri keksien päälle.
Nauti!