(noin 50 kpl)
70 g tummaa Muscovado sokeria
½ dl tummaa siirappia
½ dl vettä
Kuumenna kaikki ainekset pienessä kattilassa kunnes seos kiehuu.
75 g voita
Leikkaa pieniä palasia ja laita kulhoon.
5 g jauhettua inkivääriä
5 g jauhettua kanelia
3 g jauhettua neilikkaa
4 g jauhettua kardemummaa
Lisää mausteet kulhoon.
Kaada hieman jäähtynyt sokerisiirappi voin ja mausteiden päälle ja sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut.
Anna seos jäähtyä huoneenlämpöiseksi
1 tl ruokasoodaa
150 g tattarijauhoa
10 g hienoa Psylliumjauhetta
Lisää aineet nesteeseen ja sekoita hyvin noin 2 minuuttia.
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa.
Tattarijauhoa pipareiden leikkaamiseen
Kauli taikina hyvin jauhetulla alustalla 1-2 mm ohueksi.
Leikkaa piparit haluamallasi muotilla ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Poista ylimääräiset jauhot.
Paista piparit 200°C lämpimässä uunissa, keskitasolla, noin 5-7 minuuttia.
Anna pipareiden jäähtyä kokonaan.
Tarjoa Glögin kanssa ja nauti!