Pipari

gluteenitonmaitomunatonpahkinatonsoijaton

(noin 50 kpl)

70 g tummaa Muscovado sokeria
½ dl tummaa siirappia
½ dl vettä

Kuumenna kaikki ainekset pienessä kattilassa kunnes seos kiehuu.

75 g voita

Leikkaa pieniä palasia ja laita kulhoon.

5 g jauhettua inkivääriä
5 g jauhettua kanelia
3 g jauhettua neilikkaa
4 g jauhettua kardemummaa

Lisää mausteet kulhoon.
Kaada hieman jäähtynyt sokerisiirappi voin ja mausteiden päälle ja sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut.
Anna seos jäähtyä huoneenlämpöiseksi

1 tl ruokasoodaa
150 g tattarijauhoa
10 g hienoa Psylliumjauhetta

Lisää aineet nesteeseen ja sekoita hyvin noin 2 minuuttia.
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa.

Tattarijauhoa pipareiden leikkaamiseen

Kauli taikina hyvin jauhetulla alustalla 1-2 mm ohueksi.
Leikkaa piparit haluamallasi muotilla ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille.     Poista ylimääräiset jauhot.
Paista piparit 200°C lämpimässä uunissa, keskitasolla, noin 5-7 minuuttia.
Anna pipareiden jäähtyä kokonaan.

Tarjoa Glögin kanssa ja nauti!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *