(30-40 KPL)
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl intiaanisokeria
100 gr pehmeetä normaalisuolaista voita
1 rkl vaaleeta siirappia
Mittaa kaikki aineekset kulhoon ja sekoita.
½ tl ruokasoodaa
½ tkl lämmintä vettä
Sekoita yhteen erillisessä astiassa.
2 ½ dl tattarijauhoa
Lisää vuorotellen jauho ja neste, vähän kerralla, sokeri-voi seokseen.
Sekoita hyvin.
1 dl hienoksi pilkottu tomusokeroitu inkivääri.
Lisää taikinaan ja sekoita hyvin.
Muotoile taikina 2-3 cm paksuun rullaan ja kääri tuorekelmuun.
Anna kovettua jääkaapissa noin 30-60 minuuttia.
Ota kovettunut rulla jääkaapista ja leikkaa siitä noin 3mm paksuja siivuja.
Aseta taikinasiivut leivinpaperilla peitetylle pellille.
Paista 200°C lämpimässä uunissa 5-7 minuttia.
Jätä keksit levätä pellillä kunnes ovat kokonaan jäähtyneet.
Nauti!