Moniin muistoihin liittyy ruoka ja se tarkoittaa, että tiettyjen ruokien ja leivonnaisten kohdalla vaatimukset ovat korkeita. Kanelipulla on just sellainen. Paljon onnellisia hetkiä tulee mieleen kun kanelipullan tuoksu kantautuu nenään. Kanelipullaa ei voi näin vain korvata, eikä todellakaan jollakin hatusta vedetyllä allergikko versiolla. Minä haluan saman tuoksun, saman rakenteen ja saman maun kuin oikeassa kanelipullassa. Ja tässä se on: Minun täyteläisen gluteenittoman kanelipullan resepti joka on aika lähellä sitä oikeaa.
12 g hiivaa
5 dl kylmää maitoa
Mittaa hiiva ja maito isoon kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut kokonaan maitoon.
1 muna
Lisää muna maitoon ja sekoita hyvin.
70 g ruokosokeria
½ tl suolaa
125 g kaurajauhoa*
30 g perunajauhoa
175 g tattarijauhoa*
1 rkl rouhittua kardemummaa
20 g psyllium jauhetta
Mittaa kuiva-ainekset erilliseen kulhoon.
Siivilöi jauhoseos nesteeseen ja sekoita yhteen.
100 g voita
Sulata voi ja sekoita sitä taikinaan kunnes taikina on tasainen massa.
Peitä kulho kelmulla ja anna seistä 1,5 tuntia.
100 g pehmeätä voita
3 tl kanelia
50 g ruokosokeria
Lisää voi, kaneli ja sokeri pieneen kulhoon ja sekoita yhteen.
Tattarijauhoa
Kaada taikina hyvin jauhetulle alustalle ja pyörittele jauhoissa kunnes taikina ei ole enää tahmea.
Lisää jauhoa alustalle ja kauli puolikas taikina suorakulmaiseen muotoon, noin 30×50 cm kokoiseksi.
Levitä huolellisesti puolet kanelivoista taikinalle.
Rullaa taikina makkaraksi, aloita leveältä reunalta.
Leikkaa taikinamakkara 10-12 osaan ja aseta pullat, sivu alaspäin, paperisiin muffinsivuokiin.
Toista prosessi toisella taikinapuolikkaalla.
Anna pullien nousta vielä 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 225° C.
1 muna
Raesokeria
Rikkoa muna lasiin ja sekoita.
Sivellä muna pullien pintaan ja ripottele raesokeri päälle.
Paista kanelipullat uunin alaosassa 15-20 minuuttia.
Nauti!
* Varmista että käyttämäsi tuotteet ovat 100% gluteenittomia.